05 Mar
05Mar

S’acaben ratxes de partits guanyats com la de Draft Gramenet a la Super Copa femenina, es el segon partit que perden a tota la temporada, i continuen unes altres com les del CB Santa Coloma “B” a la Primera Catalana masculina, o de Gramenet BC, a Primera Territorial, tant a femenina com a masculina.

Super Copa femenina

Fi de l’extraordinària ratxa de victòries de Draft Gramenet a la pista de SESE “A” (66-61) que no impedeix que les grogues continuïn líders en solitari de la classificació. Les barcelonines van superar a l’equip de Víctor Calzado en un primer període (25-16) on les colomenques es van mantenir des de l’encert a la línia de 3 punts i malgrat millorar una mica al segon període, l’equip local va seguir per davant de manera còmode al descans (41-33). Més del mateix retornat dels vestidors on SESE “A” seguiria dominant el marcador, arribant 53 a 44 en l’inici del darrer període, on a l’equador del mateix recuperació colomenca per posar-se pe davant a manca de dos minuts (60-61) però la benzina va semblar acabar-se i les locals sentenciarien des del tir lliure.

La jugadora més destacada de les grogues va ser Joana Navarro, amb 11 punts en 29 minuts jugats.

Copa Catalunya masculina

Pas enrere del CB Santa Coloma a la pista de l’UE Claret (73-67) que posa a l’equip local en situació compromesa a la classificació. Els vermells van ser superats a la primera part, especialment al primer període on els barcelonins guanyaven 26-12 i a mitjans del segon període on tindrien a favor una vintena de punts (37-17). En aquell moment, els d’Alberto Torres van reaccionar amb un parcial de 0-12 que igualaria el partit al descans (38-31) i sobre tot en el tercer període que acabaria empatat a 52. El darrer període va ser d’intercanvi de parcials, que es va trencar a manca de 2 minuts per el final quan els colomencs no van poder reaccionar i la victòria es quedaria a Barcelona.

Destacables Enric Curto, amb 16 punts i 4 triples, en 30 minuts jugats i Ferran Arqués, amb 15 punts en 32 minuts de joc.

Primera Catalana femenina

Segueix la ratxa de Bàsquet Neus de victòries i que es resisteix a no lluitar per la permanència siguin quines siguin les condicions, en aquest cas, amb una victòria a La Colina davant del CB Argentona (53-51). Les blaves van sortir a per el partit i van dominar la primera part del mateix, amb un 16-13 al final del primer període i encara millor al descans (27-21) però les visitants, des de la línia de 3 punts, van ajustar el partit al final del tercer període, amb un 36 a 35. Molta igualtat en el darrer quart on les de Jordi Balagué semblaven sentenciar el partit a manca de 2 minuts per el final amb un 42 a 44 però la reacció final del CB Argenta va posar l’ai al cor però amb final feliç per les colomenques.

Aran Ortells (12 punts en 23 minuts) i Ainoa Madueño (12 punts en 30 minuts) van liderar la victòria del seu equip.

Primera Catalana masculina

Gran victòria de CB Santa Coloma “B” a la pista del CB Sant Josep de Badalona (53-66) que els deixa líder en solitari després dels resultats d’aquesta jornada. El partit va ser força igualat i es va decidir en l’inici del darrer període després de que tots dos es repartissin la primera part (19-18 per els badalonins al primer període i 32-34 al descans per els colomencs). Un tercer període igualat que va tenir un punt d’inflexió en un triple d’Alex García, que igualava la màxima diferència fins el moment i el final d’un tercer període (45-48) que seria trencat en l’inici del darrer període amb un parcial de 2-12 que va ser inabastable per els locals.

Dos jugadors van despuntar en el partit: Alex García (14 punts i 4 triples, en 21 minuts jugats) i Jose Antonio Cabrera Méndez (12 punts en 19 minuts jugats).

Malgrat perdre en aquesta jornada, Draft Gramenet continua liderat en solitari la Super Copa / Fotografia: El Mirall

Segona Catalana femenina

El viatge a Tarragona de Draft Gramenet “B” es va saldar amb una nova victòria a la pista del Reus Ploms Salle Negre (62-71) en un partit d’alts i baixos i que fa mirar a les grogues a la part alta de la classificació. Parcial primer mínim (19-18) per l’equip local que van veure com les de Santa Coloma es recuperaven el segon període sortint victorioses d’un intercanvi de parcials i 31-37 al descans. A la represa, sortida en tromba tarragonina i màxima igualat en el període que acabaria amb victòria mínima groga (47-48) i que portaria a un llarguíssim darrer període on els tirs lliures serien els protagonistes i Draft Gramenet “B” agafaria embranzida en el període per arribar còmodament al final del partit.

Un triplet de jugadores destacades per aquest partit: Elena Payan (16 punts, 2 triples i 20 minuts de joc), Alba Arroyo (15 punts, 3 triples i 22 minuts) i Paula Orozco (13 punts, 2 triples i 23 minuts jugats)

"S’acaben ratxes de partits guanyats com la de Draft Gramenet a la Super Copa femenina, es el segon partit que perden a tota la temporada, i continuen unes altres com les del CB Santa Coloma “B” a la Primera Catalana masculina, o de Gramenet BC, a Primera Territorial, tant a femenina com a masculina"

Segona Catalana masculina

Derrota de Bàsquet Neus a la pista del líder, CE La Marina, per 63-53, en un partit marcat per el tram final del segon període que va pesar en el desenllaç del partit. Els dos equips van jugar un jugar un competit partit fins els inicis del segon període (empata a 19 al final del primer període) però els barcelonins van començar a marxar en el marcador, rematant-ho amb 4 triples seguits que deixaria el marcador en 40-24. Els blaus van reaccionar a l’arribar als descans (40-31) i ho van intentar també a la represa però les distàncies es va seguir mantenint (55-44 al final del tercer període) i ja al darrer quart on l’encert final blau va arreglar el marcador final.

Christian Hernández va tornar a ser el jugador més destacat, amb 17 punts en 27 minuts i 2 triples.

Primera Territorial femenina

Fàcil victòria de Gramenet BC rebent al cuer de la classificació, CB Manyanet Les Corts (55-19), on van deixar a les visitants superar els 10 punts en cap dels períodes jugats. Un 18-4 en el primer període contrastaria amb el 0-3 inicial visitant i que seguiria ampliant-se en el segon període per arribar al 33-7 del descans. Tornant de vestidors, baixada de tensió de les de Nayara Aguilera, que perdrien mínimament el parcial del tercer període (8-9) però que no seria un problema de cara al darrer quart on sumarien un +11.

Helena Dominguez va ser la jugadora més destacada grisa, amb 12 punts en 13 minuts jugats, i es va permetre el luxe d’anotar 1 triple.

Primera Territorial masculina

El bon inici de partit del CB Santa Coloma “C” a la pista del CB Bellvitge Negre (77-64) no li va permetre poder sumar una victòria que està constant arribar. Els vermells serien guanyadors del primer període (14-20) però serien superats àmpliament en el quart següent per els locals que marxarien 9 punts per davant al descans (43-34). Malgrat l’inici bo del CB Bellvitge Negre al tercer període, els de Rubén Santamaría van anar recuperant-se situant-se a un 1 punt (53-52, minut 9) i un esperançador 58 a 54 al final del període. Desgraciadament, la bona sortida de darrer període dels locals va obrir una escletxa de 15 punts (69-54) que ja va ser impossible de recuperar pels colomencs.

Joel Enrique va destacar en el seu equip, amb 17 punts en 30 minuts, essent complementat per Hector Espinilla, amb 12 punts en 27 minuts de jocs.

Gramenet BC “A” segueix amb la seva ratxa de victòries i guanya a la pista del líder, l’AEC Collblanc “B” per 44 a 50, reafirmant les seves opcions per l’ascens a la Segona Catalana. Els locals va ser els primers en “mullar-se” i dominarien el primer període per un ajustat 12 a 9 però al període següent els de Toni Aragón van centrar-se i li donarien la volta al partit, dominant el marcador al descans (19-25). Una sortida potent de l’AEC Collblanc “B” amb un parcial de 12-0 va fer recuperar el control als locals però ràpidament els colomencs reaccionarien i s’emportarien per poc el parcial del tercer període (32-33) i començaria un darrer quart on Gramenet BC “A” aconseguiria arribar als dos darrers minuts amb una petita renda que va ser més que suficient per aconseguir una important victòria.

El jugador del sots 21, Albert Ismael Kadiri (13 punts en 27 minuts), i Miracle Osamu (11 punts en 27 minuts) van despuntar en la important victòria.